zeilboot bouwen

zeilboot-bouwen

EEN ZEILBOOT BOUWEN

Zeilboten zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Meestal wordt een zeilboot kant-en-klaar gekocht of speciaal op maat gemaakt voor iemand. Het bouwen van een zeilboot vergt veel geduld en vakmanschap. Er mag uiteraard niets verkeerd gaan,waardoor de zeilboot niet goed functioneert en onverhoopt gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Heb je verstand van het bouwen of in elkaar zetten van een zeilboot, dan kun je uiteraard ook een zeilboot zelf bouwen.

HET BOUWEN VAN EEN ZEILBOOT

Zelf een zeilboot bouwen kan op twee manieren:
• Geheel zelf bouwen. Je bouwt de boot van begin tot einde zelf.
• Bouwpakket. Je kunt ook een bouwpakket kiezen dat je in elkaar moet zetten.

GEHEEL ZELF BOUWEN VAN EEN ZEILBOOT

Als je een beetje weet hoe alles in zijn werk gaat en je heel handig met houtwerk bent, dan kun je de zeilboot geheel zelf bouwen. Je hebt hier vooral tijd en geduld voor nodig, want het zal een lang proces worden tot de boot klaar is.

EEN BOUWPAKKET VAN EEN ZEILBOOT

Er worden redelijk wat zeilboten zelf gebouwd met behulp van een bouwpakket. Het bouwpakket bevat alle materialen die nodig zijn voor de romp en het interieur. Een handleiding en tekeningen zijn bijgevoegd, zodat je precies weet wat je moet doen.

EEN CURSUS VOLGEN IN BOUWEN

Wil je graag zelf een zeilboot bouwen dan kun je ook een cursus gaan volgen. Deze worden volop aangeboden, bijvoorbeeld via internet. Je vindt daar de nodige informatie en je kunt je meestal direct aanmelden. Na de aanmelding krijg je informatie toegestuurd zodat je weet wat de cursus inhoudt en wat de kosten zullen zijn.

DE PRIJS VAN EEN ZELFBOUW ZEILBOOT

De kosten voor het zelf bouwen van een zeilboot kan men begroten op een bedrag vanaf ongeveer € 1500,00. De prijs is ook afhankelijk van het type zeilboot dat je wilt gaan bouwen.