laser zeilboot

Laser-zeilboot

DE LASER ZEILBOOT

De Laser zeilboot is een zeilboot die tot een van de populairste zeilklassen behoort. Het is tevens de meest verkochte zeilboot ter wereld Het gewicht van de Laser zeilboot ligt rond de 60 kilo. De Laser zeilboot is een boot voor één persoon en met deze zeilboot worden vaak officiële wedstrijden gehouden.De verschillende versies van de Laser zijn overigens vrijwel hetzelfde, op de zeiloppervlaktes na.

VERSCHILLENDE TYPES LASER ZEILBOTEN

De Laser zeilboot is er in een aantal verschillende types. De tuigages van de Laser zeilboten verschillen van elkaar. Tuigage is een naam die staat voor alle zeilen van een zeilboot. De romp van de verschillende soorten Laser zeilboten is wel hetzelfde. De volgende types Laser zeilboten zijn er:
• De Laser 4.7. Deze zeilboot heeft het minste zeiloppervlak; het zeil is 4,7m².
• De Laser Pico. Deze zeilboot heeft een standaard zeiloppervlak van 5,14m². Bij wedstrijden worden er zeilen met een oppervlak van 6,44m² gebruikt.
• De Laser Radiaal. De Laser Radiaal heeft een zeiloppervlak van 5,76m².
• Laser. Dit is de gewone laser en deze heeft een zeiloppervlak van 7,06m².

RC LASER

Niet alleen de Laser zeilboot is populair, want ook de Laser RC boot is enorm populair. De Laser RC is een bootje dat radiografisch bestuurd wordt. Het is de bekendste radiografisch bestuurbare eenheidsklasse ter wereld. Je kunt er fijn recreatief mee varen, maar ook wedstrijden. De boot is zeer compact en hierdoor is het eenvoudig om de boot overal mee naartoe te nemen. Alle spullen kunnen in een tas en in enkele minuten heb je de boot opgezet en ben je klaar om te varen. Bij andere RC zeilboten duurt het vaak erg lang voordat men kan beginnen. De Laser RC zorgt ervoor dat zelfs de onervaren bestuurder snel aan de slag kan. De Laser RC is een exacte uitvoering van een echte Laser, maar dan op ¼ schaal. Het enige verschil met varen in een echte Laser zeilboot is dat je aan de kant staat.