Een zeilboot huren

Een zeilboot is een boot die voortgedreven wordt door de wind. Met zeilboot worden meestal de kleinere vaartuigen bedoeld, want de grotere vaartuigen worden normaliter aangeduid als zeilschip. De zeilboot wordt veel voor recreatie en sport gebruikt.

Sport en zeilboten

Een zeilboot behoort in de zeilsport tot een bepaalde klasse. Iedere klasse moet voldoen aan de vooraf vastgestelde eisen zoals lengte en gewicht. Er worden zeer veel zeilwedstrijden georganiseerd en deze vinden plaats over de gehele wereld. Een van de bekendste klassen is de olympische klasse en in deze klasse wordt tijdens de Olympische spelen gevaren. Ook een zeilboot die tot geen klasse behoort, kan meedoen aan wedstrijden. Er wordt voor deze boten een handicap bepaald, zodat de wedstrijd voor iedereen eerlijk is.

Open en dichte zeilboot

Er zijn twee soorten zeilboten:
• De open zeilboot is een boot die open is. Hier worden onder andere wedstrijden mee gevaren, maar men kan deze uiteraard ook recreatief gebruiken.
• De dichte zeilboot is een boot die dicht is en er is onderin ruimte om te eten, slapen etcetera. Deze boot is ook vaak een stuk groter dan een open zeilboot. Deze boot wordt veel gebruikt om lange afstanden mee te varen en om op vakantie te gaan.

Cursussen voor het zeilen

De zeilsport wordt steeds populairder. Je bent heerlijk bezig op het water en kunt genieten van de natuur om je heen. Als je echt verder wilt in de zeilsport, dan kun je er voor kiezen om cursussen te volgen. Deze cursussen zijn zeer belangrijk want je komt van alles over het zeilen te weten en uiteraard leer je ook de veiligheidsregels die gelden bij het zeilen. Je hoeft niet een bepaalde leeftijd te hebben om met cursussen te beginnen, zelfs jonge kinderen kunnen al beginnen met zeilcursussen.

Prijs van een zeilboot

De aankoop van een zeilboot is een vrij prijzige aangelegenheid. Je zult al gauw een paar duizend euro neer moeten tellen voor een fraaie standaard boot. De mogelijkheid is er uiteraard ook om een tweedehandse zeiljacht te kopen. Deze worden volop verkocht bij werven en havens, maar ook via internet op advertentiesites.